ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Για την επιτυχία της θεραπείας πρέπει να γνωρίζουμε τους παράγοντες που την προκαλούν. Αν υπάρχουν αγγειακοί παράγοντες ή διαταραχή του μεταβολισμού αυτό θα διαπιστωθεί από τον ιατρό, μετά από λήψη ενός καλού ιστορικού κι αν χρειασθεί μετά από ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις. Αν αποδειχθεί ότι υπάρχουν παθολογικοί παράγοντες ο ιατρός θα συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.
Ανεξάρτητα όμως από την αιτιολογία που προκαλεί την κυτταρίτιδα υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης.
Βασικοί κανόνες: Υγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής. Μικρή κατανάλωση ζάχαρης και λιπαρών, μεγάλη κατανάλωση νερού, ήπια φυσική άσκηση, καθημερινό γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο και γυμναστική. (προσοχή όχι αεροβική γυμναστική, η υπερβολική σωματική άσκηση δημιουργεί τοξίνες και κυτταρίτιδα).

Θεραπείες στο ιατρείο
Μεσοθεραπεία
Είναι μια ιατρική τεχνική κατά την οποία μικρές ποσότητες φαρμάκων διοχετεύονται με λεπτές βελόνες κάτω απ' την επιφάνεια του δέρματος όπου υπάρχει η κυτταρίτιδα.
Οι ουσίες που διοχετεύονται στοχεύουν:
  • στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας
  • αύξηση του μεταβολισμού του λίπους
  • και την αποσυμφόρηση του φλεβικού και λεμφικού οιδήματος
Κάθε θεραπεία διαρκεί περί τα 10-15 λεπτά. Οι μικροενέσεις αυτές γίνονται δύο φορές την εβδομάδα επί 4 με 8 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα έχει μεγάλη διάρκεια, αρκεί η θεραπεία να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Η μέθοδος είναι ασφαλής, τα φάρμακα που χορηγούνται είναι φυτικής προέλευσης.


Endermologie - LPG (Μηχανική κυλιόμενη δερμοαναρρόφηση)
Πρόκειται για μέθοδο που αντικαθιστά το μασάζ χειρός γιατί έχει καλύτερα αποτελέσματα. Μία ειδική συσκευή με κυλίνδρους κάνει μαλάξεις στην περιοχή ενώ συγχρόνως με κενό αέρος αναρροφάται το δέρμα (όπως περίπου γίνεται με τις βεντούζες). Αυτό γίνεται με την επίβλεψη ιατρού. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου 30-45 λεπτά . Είναι ανώδυνη θεραπεία κι έχει ένα καλό αποτέλεσμα. Απαραίτητη είναι η συντήρηση μια φορά το χρόνο όπως και με την μεσοθεραπεία.


Η Τριπολική Ραδιοσυχνότητα
Η συσκευή APOLLO της POLLOGEN αποτελεί συσκευή 3ης γενιάς τεχνολογίας ραδιοσυχνότητας και πρόκειται για το πιο εξελιγμένο σύστημα ραδιοσυχνότητας στον κόσμο.

Τι επιπλέον από τις άλλες μεθόδους προσφέρει το Apollo;
Ελαττώνει αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα, αλλά και το τοπικό λίπος και επί πλέον προκαλεί σύσφιξη του χαλαρού δέρματος. Με αυτό τον τρόπο ελαττώνει την περιφέρειας του σώματος

Πώς δρα το APOLLO;
Η εστιασμένη ενέργεια της τριπολικής ραδιοσυχνότητας έχει στόχο της κολλαγόνες ίνες του δέρματος. Τις θερμαίνει και τις κάνει να σφίγγουν έτσι ώστε να δίνει ένα άμεσο αποτέλεσμα. Παράλληλα η θερμότητα αυξάνει το μεταβολισμό των ινοβλαστών και την παραγωγή νέων κολλαγόνων ινών. Με αυτό τον τρόπο το Apollo σμιλεύει το σώμα, αυξάνει την ελαστικότητα και βελτιώνει την υφή του δέρματος. Η εστιασμένη ενέργεια στοχεύει όχι μόνο στο κολλαγόνο του δέρματος, αλλά και στα λιποκύτταρα. Η θέρμανση των λιποκυττάρων έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού τους, την απελευθέρωση λιπαρών οξέων έξω από την κυτταρική μεμβράνη και πρόσληψή τους από το αγγειακό σύστημα. Τα λιπώδη κύτταρα μετά την απελευθέρωση των λιπαρών οξέων συρρικνώνονται. Αυτή η διαδικασία συνδυάζεται και με τη σύσπαση των κολλαγόνων ινών του χορίου με αποτέλεσμα την ελάττωση της περιφέρειας του σώματος και την ελάττωση της κυτταρίτιδας στην περιοχή που γίνεται η θεραπεία.

Οι θεραπείες που προσφέρει το APOLLO είναι γρήγορες, αποτελεσματικές, χωρίς πόνο με άμεσα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Η θέρμανση των ιστών εστιάζεται μεταξύ των τριών πόλων είναι ομοιόμορφη και φτάνει σε βάθος έως 20 χιλ.

Πόσες θεραπείες χρειάζονται;
Μία τυπική θεραπεία αποτελείται από 4 με 6 συνεδρίες μία την εβδομάδα. Κάθε συνεδρία διαρκεί από 20-30 λεπτά. Συνιστάται να γίνεται συντήρηση με μία συνεδρία κάθε 4-8 εβδομάδες.

Οι συνδυαστικές θεραπείες πότε μπορούν να γίνουν;
Οι συνδυαστικές θεραπείες μπορούν να γίνουν με μια χρονική απόσταση ανάλογη με το είδος της θεραπείας.

Συνήθως η ραδιοσυχνότητα εφαρμόζεται:
1-3 μήνες μετά από επεμβατικές θεραπείες όπως: πλαστική χειρουργική, βαθύ χημικό peeling, επεμβατικό laser, λιποαναρρόφηση, δηλαδή μετά από πλήρη επούλωση.


Υπάρχει θεραπεία με μόνιμο αποτέλεσμα που να εφαρμόζεται μόνο σε μία συνεδρία:


Η Λιπογλυπτική
Είναι η μόνη μέθοδος που πραγματοποιείται σε μία μόνο συνεδρία κι έχει μόνιμα αποτελέσματα. Στη λιπογλυπτική διασπώνται τα υποδόρια διαφραγμάτια κι αναρροφάται το περίσσιο λίπος, αν υπάρχει. Διαφέρει από την κλασσική λιποαναρρόφηση ως προς τον ήπιο χαρακτήρα της: Γίνεται με την «διογκωτική» τοπική αναισθησία», τεχνική που εξελίχθηκε από δερματοχειρουργούς. Μεγάλες ποσότητες υγρών διοχετεύονται στον υποδόριο ιστό, το λίπος ρευστοποιείται και με μία λεπτή κάνουλα εξομαλύνεται.

Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος εξελίχθηκε με τη χρήση της παλλόμενης κάνουλας, η οποία με τις παλμικές κινήσεις που κάνει μέσα στο λίπος δίνει πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Επίσης με τη λιπογλυπτική δίνεται η δυνατότητα να αφαιρούνται αποθέματα λίπους που είναι ανθεκτικά στη δίαιτα και τη γυμναστική όπου και αν βρίσκονται στο σώμα : γοφοί, μηροί, κοιλιά, χέρια, πόδια και πλάτη. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στον ειδικό ιατρό να διαμορφώνει με ακρίβεια το σχήμα του σώματος, χωρίς κίνδυνο και με ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης. Η λιπογλυπτική είναι από τις ασφαλέστερες τεχνικές που χρησιμοποιείται σήμερα για μόνιμο αποτέλεσμα στη θεραπεία της κυτταρίτιδας και της τοπικής συσσώρευσης λίπους.
Πριν
Μετά από λιπογλυπτική για ανόρθωση γλουτών