FILLERS (EΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ)

Πολλά είδη φυσικών και συνθετικών υλικών χρησιμοποιούνται ως ενέσιμα για να γεμίσουν ρυτίδες και ελλείμματα, ώστε να κάνουν το δέρμα με πιο λεία και ωραία εμφάνιση. Σήμερα αυτά τα υλικά είναι πολύ βελτιωμένα και ασφαλή, όπως το υαλουρονικό οξύ, (π.χ. Juvederm, Restylane, Plurial) , το Πολυγαλακτικό Οξύ (Sculptra) και το αυτόλογο λίπος, σβήνουν ρυτίδες και γραμμές «γεμίζουν» βαθουλώματα και ελλείμματα του προσώπου και  βελτιώνουν το σχήμα των χειλιών. Τα εμφυτεύματα βελτιώνουν επίσης ουλές και ατροφίες.
Λεπτά χείλη
Φυσική αύξηση χειλιών με ενέσεις υαλουρονικού οξέος
Πριν
Βελτίωση σχήματος – περιγράμματος προσώπου
ποιότητας δέρματος
Πριν
Μετά από 6 μήνες από 2η συνεδρία
εμφύτευσης λίπους και 2η IPL
Πριν
Μετά - Ανανέωση χεριών με εμφύτευση λίπους
ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
Η εμφάνιση και η λειτουργία του γυναικείου στήθους έχει μεγάλη σημασία, για την ψυχολογία και τη διαδικασία της μητρότητας της γυναίκας. Ενδείξεις για αύξηση του στήθους έχουν γυναίκες, οι οποίες πιστεύουν ότι το στήθος τους είναι μικρό σε μέγεθος, γυναίκες που εμφανίζουν απώλεια όγκου στο στήθος τους, καθώς και αλλαγή στο σχήμα, κυρίως μετά από εγκυμοσύνη ή αυξομειώσεις στο βάρος, ή απλώς με την πάροδο του χρόνου.

Αύξηση στήθους με μεταφορά λίπους από το σώμα
Εκτός από την αυξητική στήθους με τα ενθέματα σιλικόνης, μια μέθοδος αύξησης του στήθους, έρχεται να προστεθεί στις τεχνικές της αισθητικής ιατρικής. Πρόκειται για την αύξηση στήθους με μεταφορά λίπους από το σώμα μας. Αποτελεί μια τεχνική που ενδείκνυται συνήθως για γυναίκες οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένη υπερευαισθησία στη σιλικόνη και προκαλούν κάψες ή που δεν επιθυμούν χειρουργικές επεμβάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει ποσότητα λίπους σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στην κοιλιά, στους γλουτούς ή στους μηρούς

Με τη συγκεκριμένη τεχνική, η αύξηση του στήθους δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλη, συνήθως δεν υπερβαίνει το ένα νούμερο. Για όλα αυτά θα πρέπει να είναι ενήμερη η ασθενής πριν αποφασίσει να υποβληθεί σε αύξηση στήθους με λιπομεταφορά. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, όπως όλες οι επεμβάσεις, με μικρές τομές.

Με μία ειδική λεπτή κάνουλα ο γιατρός αφαιρεί το λίπος με τη μέθοδο της μινι-λιποαναρρόφησης από τα σημεία όπου υπάρχει περίσσια λίπους. Στη συνέχεια, το λίπος αυτό αφού υποβληθεί σε ειδική επεξεργασία, καθαρίζεται και γίνεται φυγοκέντρηση, εγχέεται στο στήθος της γυναίκας, κάτω από τον αδένα με τη βοήθεια μιας ειδικής, λεπτής κάνουλας. Το λίπος πρέπει να εγχέεται με προσοχή στην περιφέρειά του στήθους της γυναίκας και όχι μέσα στον μαζικό αδένα, έτσι ώστε αν εμφανιστούν μελλοντικά μικρές αποτιτανώσεις, μικρές ασβεστώσεις να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο ακριβώς έχει γίνει η έγχυση του λίπους.

Μετά την επέμβαση εμφανίζονται κάποιες μελανιές και πρηξίματα τα οποία υποχωρούν σταδιακά. Η διάρκεια αποθεραπείας της συγκεκριμένης μεθόδου για να επουλωθεί το στήθος της γυναίκας χρειάζεται συνήθως 5 ημέρες έως μία εβδομάδα. Η αύξηση στήθους με μεταφορά λίπους δεν αντικαθιστά την παραδοσιακή τεχνική αυξητικής στήθους με σιλικόνη, αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο για την ασθενή που την επιθυμεί.


Αύξηση στήθους με ενέσεις Macrolane
Το συγκεκριμένο εμφύτευμα αποτελείται από παχύρευστο υαλουρονικό οξύ και χρησιμοποιείται για να ανορθώσει, να επαναδιαμορφώσει και να αυξήσει το μέγεθος του στήθους. Ιδανική υποψήφια για την εν λόγω μέθοδο θεωρείται μια γυναίκα μετά τα 30, η οποία έχει κάνει τα παιδιά της και θέλει να αποκτήσει και πάλι το στήθος που διέθετε πριν από τις εγκυμοσύνες.

Τα αποτελέσματά του διαρκούν για 18 περίπου μήνες.

Κατά την εφαρμογή του Μacrolane χρειάζεται προσοχή στη χρήση και την ποσότητα του υλικού, ώστε να μη διαταραχθεί η μελλοντική ακτινογραφική εικόνα της περιοχής σε ενδεχόμενη μαστογραφία.


ΛΙΠΟΛΙΦΤΙΝΓΚ

Σε μία ώρα νεανικό περίγραμμα του προσώπου- Φυσική ανανέωση χωρίς νυστέρι και χωρίς κινδύνους

Η γήρανση του προσώπου χαρακτηρίζεται από απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και από την ατροφία του υποδόριου λίπους. Η απώλεια του όγκου του προσώπου οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη χαλάρωση του δέρματος το οποίο κρεμάει προς τα κάτω, αλλοιώνει το περίγραμμα του προσώπου και σχηματίζονται βαθιές ρυτίδες. Δέρμα χαλαρό με περίσσιο λίπος συχνά κρεμάει και στο πηγούνι. Το λιπολίφτινγκ διορθώνει τις παραπάνω αλλαγές που φέρνει ο χρόνος.
               
Τι είναι το λιπολίφτινγκ;
Λιπολίφτινγκ είναι η αποκατάσταση του χαμένου όγκου του προσώπου με ενέσεις αυτόλογου λίπους (από τον ίδιο άνθρωπο) και η αφαίρεση του περίσσιου λίπους που κρεμάει με τη μέθοδο της λιπογλυπτικής. Το αποτέλεσμα είναι η αποκατάσταση της αρμονίας και της νεότητας. Ο ιατρός που εφαρμόζει αυτή τη μέθοδο στην κυριολεξία "σμιλεύει" το πρόσωπο, γιατί έχει τη δυνατότητα να ξαναδίνει σαν γλύπτης το νεανικό του σχήμα.

Ποιά η διαφορά με το χειρουργικό λίφτινγκ;
Με το παραδοσιακό χειρουργικό λίφτινγκ γίνεται "τράβηγμα" τέντωμα του δέρματος του προσώπου και αφαίρεση του περίσσιου με μεγάλες τομές γύρω από το πρόσωπο. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αποτελεσματικό, όταν όμως αυτό γίνεται σε οστεώδες πρόσωπο το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό, αφύσικο και δε δίνει νεανικότητα. Αν επιδιώκουμε την ανανέωση δεν αρκεί να τραβήξουμε το δέρμα, αλλά να αποκαταστήσουμε τον όγκο στις περιοχές που υπάρχει ατροφία και να αφαιρέσουμε το λίπος που «κρεμάει» στο κάτω μέρος του προσώπου. Αυτή είναι η μέθοδος του "λιπολίφτινγκ".

Πώς γίνεται;
Μελετάμε και σημειώνουμε τις περιοχές όπου είναι επιθυμητή η διόρθωση του προσώπου. Επιλέγουμε την ή τις δότριες περιοχές στο σώμα. Προτιμάμε τα σημεία με τοπικά συσσωρεμένο λίπος ,το οποίο αντέχει στις δίαιτες αδυνατίσματος και την σωματική άσκηση. Για παράδειγμα τους γοφούς, το εξωτερικό των μηρών (ψωμάκια), κοιλιά, τα γόνατα, τους γλουτούς και τη μέση στους άνδρες. Η λήψη του λίπους γίνεται με τοπική αναισθησία της δότριας περιοχής και με αναρρόφηση με σύριγγα και ειδική βελόνη. Ακολουθεί κατάλληλη επεξεργασία του λίπους που συλλέχθηκε και η εμφύτευση γίνεται με λεπτή βελόνη όπως γίνεται μία κοινή ενδομυική ένεση. Αν χρειάζεται, θα ακολουθήσει η λιπογλυπτική του πιγουνιού, δηλαδή η αφαίρεση του λίπους που περισσεύει στο πηγούνι. Ο σκοπός είναι το πρόσωπο να πάρει το νεανικό του περίγραμμα.

Πονάει η διαδικασία του λιπολίφτινγκ;
Η λήψη του λίπους δεν πονάει καθόλου γιατί προηγείται τοπική αναισθησία. Η εμφύτευση του λίπους γίνεται με ενέσεις με λεπτή βελόνη και ο πόνος των ενέσεων μειώνεται με την εφαρμογή κρυοαναισθησίας.

Τι μπορώ να περιμένω μετά την επέμβαση;
Το αποτέλεσμα είναι άμεσα εμφανές και η ικανοποίηση του ασθενή είναι μεγάλη με το πρώτο κοίταγμα στον καθρέφτη. Τις πρώτες 3 μέρες θα υπάρχει ένα ελαφρό οίδημα, αλλά όχι παραμόρφωση. Ο/η ασθενής αμέσως μετά είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι και την επόμενη μέρα να συνεχίσει τον κανονικό ρυθμό ζωής.

Πόσες φορές πρέπει να γίνει η ίδια διαδικασία;
Η λήψη του λίπους και η διόρθωση του πηγουνιού με το λιπολίφτινγκ γίνονται με μία φορά. Η εμφύτευση του λίπους χρειάζεται 1 με 2 ή περισσότερες επαναλήψεις, επειδή ένα μέρος του λίπους απορροφάται. Η συμπλήρωση του λίπους που έχει απορροφηθεί γίνεται μετά από 4-6 εβδομάδες. Αυτό γίνεται με τη χρήση λίπους που κρατήθηκε στην κατάψυξη την πρώτη φορά.

Πόσο χρόνο μπορεί να διατηρηθεί το λίπος στην κατάψυξη;
Το λίπος διατηρείται μέχρι 24 μήνες σε βαθειά κατάψυξη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακίνδυνα.

Πόσο διατηρείται το αποτέλεσμα;
Έχει αποδειχθεί ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι σταθερό και διατηρείται για πολλά χρόνια. Το 30-60% του λίπους που εμφυτεύεται επιζεί μόνιμα και συμπεριφέρεται όπως το λίπος που προϋπήρχε.

Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος;
Το λιπολίφτινγκ είναι μία μέθοδος ακίνδυνη και δε δημιουργεί ποτέ σοβαρές επιπλοκές. Το υλικό που χρησιμοποιείται για εμφύτευμα είναι υλικό του ίδιου του ασθενή και δεν υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει καμία αντίδραση ξένου σώματος.


RESTYLANE
Tο Restylane® είναι ένα υλικό ιδανικό για διόρθωση των ρυτίδων και ανανέωση με ενέσιμο τρόπο. Χρησιμοποιείται από πολλά χρόνια στην Ευρώπη και πριν τρία χρόνια εγκρίθηκε και από το F.D.A. Αμερικής (Food and Drug Administration), γιατί αποδείχθηκε ότι είναι ένα πολύ ασφαλές και μεγάλης διάρκειας υλικό, σε αντίθεση με άλλα εμφυτεύματα, που προκαλούσαν αλλεργικές αντιδράσεις.
Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Restylane®

Από τι αποτελείται το Restylane®;
Πρόκειται για ένα ζελέ που αποτελείται από υαλουρονικό οξύ, ένα συστατικό του δέρματος και πολλών άλλων ιστών του σώματός μας. Όταν μπει στο δέρμα με ένεση έχει την ιδιότητα να κρατάει νερό και να δίνει όγκο. Έτσι το δέρμα φαίνεται πιο φρέσκο και λείο. Τα αποτελέσματα είναι αμέσως ορατά.

Πού χρησιμοποιείται το Restylane®;
 • Αύξηση των χειλιών ή/και βελτίωση του σχήματος.
 • Εξάλειψη των ρυτίδων γύρω από το στόμα
 • Θεραπεία των αυλακώσεων μεταξύ μύτης και στόματος και κάτω από τα μάτια.
 • Βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου.
 • Βαθιά ενυδάτωση και λείανση του δέρματος του προσώπου. Λαιμού, ντεκολτέ, χεριών.
 • Αύξηση των ζυγωματικών ή του πηγουνιού.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;
Η διάρκεια της διόρθωσης εξαρτάται από το πρόβλημα που πρόκειται να διορθωθεί και από το είδος του Restylane® που χρησιμοποιείται. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται συμπληρωματική θεραπεία μετά ένα μήνα. Η διάρκεια του αποτελέσματος κυμαίνεται από 4 έως 18 μήνες.

Υπάρχουν πολλά είδη Restylane®;
 • Το Vital Restylane® για πολύ λεπτές ρυτίδες και βαθιά ενυδάτωση.
 • Το Perlane Restylane® για διόρθωση αυλακώσεων σε παχύ δέρμα, όπως τις ρινοχειλικές ρυτίδες.
 • Το Touch Restylane® για λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια.
 • Το Restylane® Sub-Q για αύξηση ζυγωματικών ή πηγουνιού ή γέμισμα σε ατροφικές παρειές.
 • Το Restylane® το κλασσικό για μέτριες ρυτίδες.
 • Το Restylane® Lipp για αύξηση ή βελτίωση χειλιών.

Υπάρχουν παρενέργειες με τις ενέσεις Restylane®;
Το Restylane® είναι πολύ ασφαλές υλικό και δεν προκαλεί καμιά σοβαρή παρενέργεια. Δεν είναι ζωικό και δεν προκαλεί αλλεργίες. Όπως μπορεί να συμβεί με όλα τα ενέσιμα υλικά είναι πιθανό να προκληθεί κάποιο οίδημα ή μελανιά, τα οποία υποχωρούν σε λίγες μέρες.

Το Restylane® μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες;
Για περισσότερη ανανέωση, ο ιατρός μπορεί να υποδείξει συνδυασμό με εμφύτευση λίπους, ιδιαίτερα όταν το πρόσωπο είναι πολύ λεπτό ή όταν με το χρόνο έχει χαθεί μέρος του φυσιολογικού λίπους που υπάρχει κάτω από το δέρμα και αλλοιώθηκε το νεανικό σχήμα του προσώπου. Με ειδική διαδικασία αναρροφάται μία ποσότητα λίπους από το σώμα του ή της ασθενούς και μετά από επεξεργασία που γίνεται την ίδια στιγμή, λίπος εμφυτεύεται με ένεση στα σημεία όπου χρειάζεται. Οι ενέσεις λίπους γίνονται σε βαθύτερα στρώματα από ότι το Restylane®. Η εμφύτευση λίπους είναι μία πολύ ασφαλής μέθοδος. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι του ίδιου του ανθρώπου.

Συνδυασμός του Restylane® μπορεί να γίνει και με Laser ανανέωσης ή πηγές φωτός όπως το ΤΙΤΑΝ.

Ποιες είναι καλοί υποψήφιοι για Restylane®;
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπ'όψιν πριν αποφασισθεί η θεραπεία με το Restylane®. Ο ιατρός θα υποδείξει αν αυτή η θεραπεία είναι η κατάλληλη.
 • Θα πρέπει να υπάρχουν λογικές προσδοκίες για το αποτέλεσμα που μπορεί να προσφέρει το Restylane®.
 • Η ηλικία να είναι άνω των 18 ετών.
 • Να είναι σε σχετικά καλή φυσική και ψυχολογική κατάσταση.