ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Οι θεραπείες  ανανέωσης του δέρματος περιλαμβάνουν τα χημικά πίλιγκ, ενέσεις βοτουλινικής τοξίνης (μπότοξ), δερμαπόξεση, ανάπλαση με λέϊζερ, πηγές παλμικού φωτός, μικροδερμαπόξεση, εμφυτεύματα, κυτταρική ανάπλσση με πλάσμα κι ενεργοποιημένα αιμοπετάλια,  ανόρθωση με ράμματα  silhouette soft lifting.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΕ ΒΟΤΟΧ®
Η φυσιολογική γήρανση του δέρματος προκαλεί ρυτίδες. Ένας άλλος λόγος που εμφανίζονται και επιδεινώνονται οι ρυτίδες είναι οι εκφράσεις που κάνουμε συνέχεια στο πρόσωπό μας. Αυτές είναι οι λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης οι οποίες μπορούν να μειωθούν θεαματικά και με χαμηλό κόστος με τις ενέσεις μιας ουσίας που λέγεται Botulinum Toxin.

Πώς λειτουργεί αυτή η θεραπεία;
Η δράση του φαρμάκου περιορίζει τη λειτουργία των μυών που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Έτσι δε συσπώνται οι μύες και το δέρμα που είναι πάνω απ’ αυτούς λειαίνει.

Πώς γίνεται η θεραπεία; 
Με τη χρήση μιας μικροσκοπικής βελόνας εγχύεται ελάχιστη ποσότητα του φαρμάκου στα σημεία που έχει καθορίσει ο γιατρός. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από 10λεπτά και δεν προκαλεί πόνους παρά μονό μια στιγμιαία ελάχιστη ενόχληση στα σημεία που γίνεται η θεραπεία. Μετά τη θεραπεία μπορείτε αμέσως να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες.

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για να ξεκινήσω τη θεραπεία; 
Η δημιουργία των ρυτίδων δεν εξαρτάται μόνο από την ηλικία αλλά και από την ποιότητα του δέρματος και το πόσο έντονα συσπώνται οι μύες. Γι’ αυτό ακόμη και σε νεαρή ηλικία μπορεί να χρειάζεται η θεραπεία για να προλάβουμε ή να καθυστερήσουμε τη ρυτίδωση.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία; 
Μετά τη θεραπεία μπορεί να δημιουργηθούν μικροσκοπικές κοκκινίλες στα σημεία των εγχύσεων, οι οποίες υποχωρούν μετά από 5 - 10 λεπτά. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί κάποια εκχύμωση (μελανιά) η οποία υποχωρεί σε λίγες μέρες. Μόνιμη παρενέργεια δε δημιουργείται γιατί το αποτέλεσμα είναι πλήρως αναστρέψιμο.

Πόσες φορές μπορώ να κάνω τη θεραπεία;
Δεν υπάρχει περιορισμός στις επαναλήψεις της θεραπείας. Όσες φορές και να επαναληφθεί το αποτέλεσμα παραμένει πάντα το ίδιο. Έχει παρατηρηθεί ότι μετά από 3 ή 4 θεραπείες υπάρχει μία σταθερή βελτίωση επειδή μειώνεται η συνήθεια των εκφραστικών κινήσεων.

Πότε θα έχω ορατά αποτελέσματα και πόσο διαρκούν; 
Τα αποτελέσματα της θεραπείας αρχίζουν να γίνονται ορατά μετά από περίπου μία εβδομάδα. Η κινητικότητα των μυών θα επανέλθει σταδιακά. Συνήθως χρειάζονται δύο θεραπείες το χρόνο για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα και να μην εμφανιστούν οι ρυτίδες και πάλι.


ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΡΑΜΜΑΤΑ (SILHOUETTE SOFT LIFT)
Το Silhouette Soft είναι ένα νέο μίνι-λιφτ που γίνεται χωρίς τομές, με τοπική αναισθησία. Απευθύνεται σε άτομα με μικρή χαλάρωση και πτώση και σε άτομα που θέλουν ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να υποστούν χειρουργική επέμβαση, όπως το facelift. Χρησιμοποιούνται νήματα από απορροφήσιμο υλικό, το πολυγαλακτικό οξύ, κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, έχουν έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και τροφίμων FDA. Το ράμμα φέρει μικρούς κώνους προς δύο αντίθετες διαφορετικές κατευθύνσεις που τραβάνε το δέρμα, όπως γίνεται και σε ένα χειρουργικό facelift. Συνήθως χρειάζονται 6 ράμματα, 3 από κάθε πλευρά για ανόρθωση στο κάτω μέρος του προσώπου. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί και για ανόρθωση των φρυδιών και του λαιμού. Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως και διατηρείται περί τους 18 μήνες.
Πριν
Αμέσως μετά την τοποθέτηση ραμμάτων Silhouette Soft.
3 ζεύγη στο κάτω τριτημόριο του προσώπου.
ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αυτή η τεχνική μπορεί να συνδυασθεί και με άλλες αισθητικές θεραπείες, όπως το Μπότοξ, τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος ή Sculptra, ή η αυτόλογη μεταμόσχευση λίπους ή αναπτυξιακών παραγόντων, ώστε να ενισχυθούν τα αποτελέσματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η συνολική διάρκεια της θεραπείας είναι περίπου 60 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Αμέσως μετά τη θεραπεία υπάρχει ελαφρύ οίδημα στην υπό θεραπεία περιοχή και ενδεχομένως μικρή ευαισθησία για λίγες ώρες. Μπορεί να εμφανιστεί κάποια εκχύμωση, η οποία θα υποχωρήσει σταδιακά τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ενώ μπορεί να εκδηλωθεί ελαφρά ευαισθησία στην περιοχή τις επόμενες ημέρες. Δεν υπάρχουν εξωτερικά ράμματα και δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος, παρά μόνο ελάχιστη αίσθηση τάσης από το σήκωμα του δέρματος του προσώπου. Ο ασθενής θα μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του άμεσα. Θα πρέπει, ωστόσο, να καταναλώνει μαλακές τροφές και να αποφεύγει πίεση και μαλάξεις στην περιοχή για μια εβδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές αμέσως μετά τη θεραπεία και συνεχίζει να βελτιώνεται για τους επόμενους 3 μήνες.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Η μέθοδος αντενδείκνυται σε άτομα που πάσχουν από διαταραχές πήξης του αίματος, καθώς και σε άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα, ασπιρίνη, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Επίσης αντενδείκνυται η εφαρμογή σε περιοχή με όγκο, φλεγμονή, ενεργή λοίμωξη.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι χρησιμοποιεί απόλυτα απορροφήσιμα ράμματα που αποδομούνται τελείως από τον οργανισμό, οπότε δεν δημιουργούνται κοκκιώματα ή άλλες ιστικές αντιδράσεις, όπως έχουν παρατηρηθεί με παλαιότερα μη απορροφήσιμα ράμματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι μικρή, δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, δεν γίνονται τομές και η αποθεραπεία είναι άμεση. Δεν υπάρχουν επιπλοκές, όπως τραυματισμός σε νεύρα, μετεγχειρητική αιμορραγία, αιμάτωμα ή άλλες που θα μπορούσε να έχει ένα παραδοσιακό facelift. Το σημαντικότερο όμως είναι η μικρή αυτή ανόρθωση δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά σηκώνει λίγο το δέρμα που έχει χαλαρώσει, όπως θα κάναμε μόνοι μας μπροστά σε ένα καθρέπτη.


BΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Η περιοχή των ματιών έχει μεγάλη σημασία για το σύνολο της εμφάνισης του προσώπου. Όσο μεγαλώνουμε τα βλέφαρα χαλαρώνουν, κρεμάνε και το σχήμα των ματιών αλλάζει. Η κληρονομικότητα και η έκθεση στον ήλιο είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν σ’αυτές τις αλλαγές. Αυτή η περίσσια χαλαρούδέρματος και τα πρηξίματα μπορεί να δείχνουν το πρόσωπο περισσότερο κουρασμένο ή γερασμένο απ’ ότι είναι. Η χειρουργική των βλεφάρων ή βλεφαροπλαστική μπορεί να δώσει στα μάτια μια πιο νεανική εμφάνιση αφαιρώντας το πλεονάζον δέρμα, το λίπος που προεξέχει και τους χαλαρούς μυς από το άνω ή το κάτω βλέφαρο. Αν η πτώση του άνω βλεφάρου είναι πολύ μεγάλη μπορεί να εμποδίζει την όραση: τότε η βλεφαροπλαστική θα βελτιώσει το οπτικό πεδίο.
Βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου
Για τα άνω βλέφαρα αφαιρείται η περίσσια δέρματος και λίπους (αν χρειάζεται) με τομή η οποία κρύβεται μέσα στην φυσική πτυχή του βλεφάρου. Κατόπιν η τομή κλείνει με λεπτά ράμματα.
Βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου
Συχνά ακόμη και στα νέα άτομα υπάρχουν οι λεγόμενες «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα. Αυτό συμβαίνει από χαλαρό λίπος, το οποίο προεξέχει και επιδεινώνεται με τη χαλάρωση του δέρματος με την πάροδο των ετών. Αυτό το πλεονάζον λίπος αφαιρείται από μία τομή, η οποία κρύβεται στην έσω επιφάνεια του βλεφάρου. Εξωτερικά στο δέρμα μπορεί την ίδια στιγμή να γίνει ανάπλαση με laser ή χημικό peeling ώστε το δέρμα του κάτω βλεφάρου να γίνει πιο λείο και σφιχτό. Αν υπάρχει μεγάλη περίσσια δέρματος στο κάτω βλέφαρο γίνεται τομή κοντά στις βλεφαρίδες και αφαιρείται δέρμα και λίπος που περισσεύει.. Κατόπιν η τομή κλείνει με λεπτά ράμματα.

Βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρου
Η βλεφαροπλαστική άνω και κάτω βλεφάρου μπορεί να γίνει μαζί και μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις όπως ανάπλαση με laser ή χημικό peeling

Τι περιμένουμε μετά την επέμβαση
Οι επεμβάσεις των βλεφάρων είναι πολύ αποτελεσματικές. Τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση δημιουργούνται οιδήματα και εκχυμώσεις (μελανιές) τα οποία υποχωρούν σταδιακά μετά από δύο περίπου εβδομάδες. Η χρήση χειρουργικού laser κατά την επέμβαση ελαχιστοποιεί αυτά τα φαινόμενα και η ανάρρωση είναι σύντομη. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 5 - 7 μέρες. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα εμφανές.

Άμεση ανανέωση και εντυπωσιακά αποτελέσματα έχουν επίσης τα fillers όπως το λιπολίφτινγκ ή το Restylane®.
Πτώση άνω βλεφάρων
Πτώση βλεφάρων, υπερκερατώσεις περιοφθαλμικά
Πτώση βλεφάρων, φρυδιών, περιοφθαλμικές ρυτίδες
Μετά από βλεφαροπλαστική
Μετά από βλεφαροπλαστική και αφαίρεση των υπερκερατώσεων με Λέϊζερ
Ένα μήνα μετά από βλεφαροπλαστική, ενέσεις Μπότοξ και λείανση ρυτίδων με Λέιζερ